Κοντινά αξιοθέατα και δραστηριότητες

Με αυτοκίνητο, ταξί ή λεωφορείο:

Τα κοσμοπολίτικα Φηρά, όπου μπορείτε να δείτε τον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό ναό και τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό, τη γυναικεία Δομινικανή Μονή, το τελεφερίκ και το Παλιό Λιμάνι, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Προϊστορικό Μουσείο και το Ίδρυμα Νομικού, το οποίο φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, ευρήματα και γνήσια αντίγραφα από τις εξαιρετικές τοιχογραφίες του ανασκαφικού χώρου στο Ακρωτήρι, πολλά καταστήματα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα.

Το Φηροστεφάνι και το Ημεροβίγλι βρίσκονται μετά τα Φηρά. Τα τελευταία χρόνια το Φηροστεφάνι έχει εξελιχθεί σε έναν ενδιαφέροντα γαστρονομικό προορισμό που φιλοξενεί μερικά από τα πιο δημιουργικά και καινοτόμα εστιατόρια του νησιού. Πιο ψηλά βρίσκεται το Ημεροβίγλι, το υψηλότερο σημείο των βράχων της Καλντέρας. Υπάρχει ένα μονοπάτι που ξεκινά από το Ημεροβίγλι μέχρι την Οία.

Το μονοπάτι πεζοπορίας μεταξύ των Φηρών και της Οίας είναι 3 ώρες με τα πόδια (10 χιλιόμετρα) μέσω των βράχων της Καλντέρας με εκπληκτική θέα για πολλές φωτογραφίες.

Ανακαλύψτε τη Σαντορίνη!

Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε και μέρη να εξερευνήσετε γύρω από το νησί! Εξερευνήστε και ζήστε την εμπειρία… θα σας παράσχουμε όλες τις αναγκαίες συμβουλές.

Οία, Πύργος και άλλα…

Η Οία είναι μία τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO όπου θα δείτε έναν όμορφο πεζόδρομο να διασχίζει το χωριό με εκπληκτική θέα και πολλά καταστήματα δώρων, μπουτίκ, γκαλερί τέχνης και εστιατόρια. Στο τέλος του χωριού βρίσκονται τα ερείπια του Παλαιού Κάστρου της Οίας, ένα δημοφιλές αλλά πολυσύχναστο σημείο για να δείτε το ηλιοβασίλεμα.

Λίγα μόλις λεπτά από το Apeiron Blue βρίσκεται το χωριό Πύργος, ένα όμορφο χωριό με πολύ ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική. Οι στενοί πεζόδρομοι οδηγούν σε ένα μικρό μεσαιωνικό κάστρο. Πρόκειται για ένα χωριό με χαρακτηριστική πλατεία με σκιά και μερικές παραδοσιακές ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε τοπικά εδέσματα.

Τα ερείπια της αρχαίας Θήρας κοντά στην παραλία Καμάρι, η παγκοσμίως γνωστή μοναδική τοποθεσία των ανασκαφών στο Ακρωτήρι, οι παραλίες με μαύρη άμμο στην Περίσσα και τον Περίβολο, το χωριό Μεγαλοχώρι και τα τοπικά οινοποιεία είναι επίσης μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία για να επισκεφθείτε και να εξερευνήσετε κατά την παραμονή σας στη Σαντορίνη.

Με πλοίο:

Μπορείτε να επισκεφθείτε τα ηφαιστειακά νησιά Νέα και Παλαιά Καμένη, τις ιαματικές πηγές ή το νησί Θηρασιά. Απολαύστε το Apeiron Blue, ενώ ταξιδεύετε με πλοίο στην Καλντέρα.

Είναι ώρα να κλείσετε τις διακοπές των ονείρων σας!

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας με την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης!